10 Mayıs 2012 Perşembe

Kabaklı Frittata

Mayısın başlangıcı ile yavaş yavaş klasikleşmiş yemek workshoplarımdan birine daha katıldım bugün.Yine İstanbul Culinary, ama bu sefer bir İtalyan Aşçı ve mutfağı ile.




Şefimiz Michelangelo de Lauretis ile italyan mutfağı denince akla gelen,aslında hepimizin bugüne kadar tattığı lezzetler olan Bruschetta, Lazanya, Panno Cota 'nın tariflerini deneyimledik. Alışkın olduğunuz şeylerin dışında farklı detaylar öğrenmek ne olursa olsun keyifli. Aynı gibi gözüken tarifler arasında da küçük farklılıklar her zaman var, bunu keşfetmek için katılıyorum bu kurslara da.
Ama bugün benim de hiç yemediğim bir tarif daha vardı menüde. 
Kabaklı Frittata, geleneksel türk mutfağına renk katacak güzel başlangıçlarından biri olabilir.
Yumurtanın baskınlığı ile kahvaltılarımızda bile yerini alabilir.


Malzemelerim


3 Adet Yumurta
3 Adet Dolmalık Yeşil Kabak
4-5 Yaprak Fesleğen
Rende Parmesan ( 1 Avuç )
Tuz 
Karabiber


Nasıl Hazırladım ?



Kabakları ince yuvarlaklar olacak şekilde dilimledim ve çok az yağlı tavada önyüzü ve arka yüzü kavrulacak kadar kızarttım.
Tavadan almadan hemen önce fesleğenleri içine ellerimle doğradım.
Enteresan bir detay mesela; İtalya'da hiçbir zaman fesleğen bıçakla doğranmazmış. Metalle temas ettiğinde oksitlendiğine ve tadının gittiğine inanılıyormuş. İyi restoranların hepsinde aşçılar elleriyle fesleğeni doğrarmış. Biz de öyle yaptık:)




Kabakları tavadan alma önce, 3 yumurtayı başka bir kasede kırdık. Burda dikkat edilmesi gereken, yumurta sarılarının çırpılmaması , sarıların çatalla bölünerek akıyla iç içe girecek kadar karıştırılması yeterli.
Bir tutam tuz ,karabiber ve bir avuç parmesan peynirini de ekledikten sonra, kabakları içine attım.
Yapışmaz tavada yumurta ile karışmış kabakları biraz daha fazla sıvıyağ koyduktan sonra (tavanın bir kağıt yardımıyla tamamıyle içinin yağlanması faydalı)pişirmeye başladım.
Omlet görünümüne bürünüyor aslında.
Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika çift yüzlü olarak pişirdim.
Hafif soğumaya bırakmak gerekiyor servis öncesinde, böylece fesleğenin tadı kabak ve yumurtayla tam olarak birleşiyor. Hem tadı hem kokusu muhteşem !


Afiyet olsun:)

1 yorum: