19 Haziran 2012 Salı

Asma Yapraklı Levrek

Uzun zamandır aklımdaydı bu tarifi pişirmek.
3 sene önce çalıştığım yerin yakınında olan Beşiktaşta Şair Nedim Caddesi üzerindeki "Sıdıka" 'da ilk tatmıştım. Sonra başka bir restoranda hiç karşılaşmadım. 


Bugün canımız balık çekince de, girdik mutfağa..




Malzemelerim
( 2 kişilik )

  • Deniz levreği Fileto
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 adet domates
  • Limon
  • Tereyağı
  • Filetonun büyüklüğüne göre birkaç adet asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl Pişirdim ?

Diş sarımsakları, küçük doğranmış soğanları, doğranmış yeşil biberleri ve 1 adet domatesi zeytinyağında soteledim.Tuz ve karabiberi de ekledim.
Bu karışım, balığın üzerine konacak..

Fırınımı 180 dereceye ayarlarak, ısınmasını bekledim. Bu esnada fırın tepsine yağlı kağıdı sererek balığın altına denk gelecek şekilde asma yapraklarını dizdim.
Üzerine balıkları koyup ve yatay şekilde önceden hazırladığım karışımı sürüp, yine asma yaprakları ile kapattım.Balığı iyice sarması için yaprakların dışarıda kalan kısımlarını balığın altyüzeyine sıkıştırdım, Tıpkı rulo yapar gibi..

Kapanmış balıklarımın üzerine birer dilim limonları dizerek, küçük tereyağı parçaları koyarak ısınmış fırına koydum.
Yaklaşık 15-20 dakika sonunda servise hazır.

Afiyet olsun, yanında rakınızı unutmayın:)
  

3 yorum:

  1. rakısız da olmaz zaten bu eser :) eline sağlık ama sadece bi yerimiz şişip duruyor bi tadamadık, bi vedat milör lük yapamadık daha :)

    YanıtlaSil
  2. Handeciğim benden ödül kazandın. Tebrikler...:)

    YanıtlaSil
  3. Tarife bayildim, hemen pisirecegim..

    Takibe aldim sizi

    Benimkine de beklerim www.mugekokluatik.blogspot.com

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil