3 Mayıs 2012 Perşembe

Bresaola & Antrikot ve Tereyağlı Kuşkonmaz

Adından da anlaşılacağı üzere muhteşem bir tarif sizi bekliyor.
Kırmızı et hastası olduğumdan, her gittiğim yerde yemeden duramam.
Bu sene doğumgünümde sevgili eşim ve ben Paper Moon'a gittik.
Burayı seçme sebebimiz; ikimizin de bugüne kadar hiç buraya gitmeyişimizdi.
Açıkçası ilk masaya oturduğumuzda biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Hiç tecrübe edilmeyen ama hep çok adı geçen herşey gibi .. Dekorasyonu kötüydü mesela, Sonuçta dekorasyon önemli bence.  
Sonra menüler geldi. Menülere baktığımda fiyatların genel olarak pahalı olduğunu farkettim. Seçici olup damak zevkime en uygun olanını tercih etmeye çalıştım. Ve tabi ki ne yedim ? İşte bu ikiliyi!:)
Yerken tüm tadları seçmeye çalıştım , ilk fırsatta evde de denemek için.
Bence aynısı oldu :)



Malzemelerim
( 2 kişi)

  • 2 adet Antrikot
  • 2 dilim Mozerella
  • 2 dilim Domates
  • 4 dilim Bresaola
  • Tereyağı 
  • Kuşkonmaz/ 10 adet
  • Parmesan Peyniri
Nasıl Hazırladım ?

Önce antrikotları döküm tava iyice kızdıktan sonra az pişmiş olacak şekilde çift taraflı ızgara yaptım. Sonrasında üzerlerine 2 şer dilim bresaolaları, üzerine mozerella peyniri ve 1 dilim domatesi dizerek önceden açılmış 180 derecede fırına atarak yaklaşık 15 dakika fırınladım. Aslında mozerella eriyene kadar beklemek yeterli. Ve et hazır.
Gelelim kuşkonmazlara.

İlk olarak kuşkonmazları 15 dakika haşladım. Sonrasında buzlu suya atarak onları dirilttim.
Üzerine parmesan peynirini bolca ekip, tereyağlarını eritmeden katı haliyle bıçakla keserek üzerlerine serptim.
Eti koyduğum fırının alt katına da kuşkonmazları koydum.Peynir fırın ısısıyla hem biraz kızardı hem de tereyağı üzerinde usulca eridi.
Her ikisini de fırından çıkardım ve sofraya hazırlar!

Bir dip not; bresaola ismi korkutmasın. Bu aslında heryerde satılan kurutulmuş et olarak da geçiyor. Ama Şütte 'ninki ayrı bir lezzetli, tavsiye ederim.

Afiyet Olsun:)




1 yorum:

  1. Bunu yemiş bir kişi olarak çok lezzetli vegörünüşünün çok cazip ve de hazırlama süresinin kısalığı birleşince kuşkomnmazlar da eklenince süper deyebilirim.Hayatımda ilk kere kuşkonmaz yedim hemde bayıla bayıla.Bu eti deneyin .Benim gibi masadan bir türlü kalkamayacaksınız..!

    YanıtlaSil