Baştan söylemeliyim, hazırları kadar kolay olmuyor.:)
Kıvamında ve sosu parfenin üzerine tutmakta zorlandım.
Dolayısıyla şekline minik bir dokunuşla; aynı lezzeti yakaladım sanırım.:)
Malzemelerim
- 10 adet yumurta sarısı
- 200 gr toz şeker
- 500 gr krema
- Frenk üzüm sosu
Frenk üzüm sosu için;
- 200 gr Frenk üzümü
- 80 gr pudra şekeri
- 20 gr nişasta
Nasıl Hazırladım ?
Sıcak suyun içine bir kap koyarak yumurta sarılarını ve toz şekeri benmari usulü çırptım.
Sapsarı renkten korkmayın, sonrasında içine 500 gr kremayı çırparak koyunca parfe rengini buluyor:)
Frenk üzüm sosu için de; malzemelerin hepsini çok az su koyarak pişirdim. Nişastanın ne kadar yoğunluk verdiğinde görünce yazımın başında neden sosu alta koyduğumu anlayacaksınız:)
45 dakika dondurucuda bekledikten sonra parfem tam kıvamına geldi, üzerine ayırdığım frenk üzümlerini koyarak süsledim ve servise hazır.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder