7 Nisan 2012 Cumartesi

Beyaz Çikolata Kapları

Yiyeceklerin standart şekillerinden uzaklaşıp, farklı bir görünüme dönüşmesini izlemekten ve sunmaktan büyük keyif alıyorum.
Bu sebeple,  milka'nın dikdörtgen şeklindeki beyaz çikolatasını aldığımda, aklıma hemen gelen bir tarifi paylaşmak istedim.



Malzemelerim
  • 80 gr Milka beyaz çikolata ( 3 kap için)
  • Kırmızı meyveler
  • Folyo kek kalıbı
Nasıl Hazırladım ?

Çikolatayı benmari usülü erittim ve erimiş çikolatayı kek kalıbının içine boş yer kalmayacak şekilde iyice sürdüm. ( Ben kağıt kek kalıbı kullandım ama görüldüğü üzere sağdan soldan biraz fire verdim:( çünkü çikolata soğuyunca kağıda yapışıyor )

Sonrasında hemen buzluğa attım ve erimiş çikolatanın soğumasını bekledim.
İyice soğuduğunu ve sertleştiğini görünce dışındaki kağıdı çevresinden çıkardım. 
İçine kırmızı meyveleri koyarak servis ettim.
Tercihe göre içindeki malzemeyi değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. kırmızı ve beyaz çok şık görünüyor eminim tadı da muhteşemdir. :)

    YanıtlaSil