2 Nisan 2012 Pazartesi

Kırmızı Chutney ile Kızarmış Ispanak

Geçtiğimiz aylarda ilk dersine katıldığım İstanbul Culinary İnstitute 'in 2.dersine de geçtiğimiz hafta katıldım.
Bu dersin konusu Hint yemekleri idi, birbirinden lezzetli tariflerini bizimle paylaşan Laçin Hanımla harika bir sofra hazırladık.
Dünya mutfağı enteresan, hint yemeklerindeki baharatlar biraraya geldiğinde hiç alışkın olmadığımız tatlar meydana çıkıyor.
İçlerinde en sevdiğim tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Fotoğraflar by Erkul Yazgan:)



Malzemelerim
  • 100 gr Mısır Unu
  • 35 gr Beyaz Un
  • 2 çay kaşığı Kimyon
  • 1 çay kaşığı Acı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı garam masala baharatı 
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • yaklaşık 1 su bardağı su
  • Kızartma yağı
  • Ispanak Yaprakları ( 1 kilo - güzel yıkanmış ve suyu durulanmış )
  • Kırmızı Chutney Sosu
Kırmızı Chutney Sosu için;
  • 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 çay kaşığı kişniş- doğranmış
  • 2 cm çapında taze zencefil
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı domates ( küçük doğranmış )
  • 2 kaşık limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Hazırladım ?

Öncelikle ıspanağı bandırıp kızartacağımız sosu hazırladık.
Yukarıdaki tüm malzemeleri robota koyup akışkan bir sos yarattık. Önce biraz koyu oldu.Su ekleyerek biraz daha seyrelttik.
Yağı tavada kızdırıp, ıspanak yapraklarını tek tek sosa bastırarak kızartma yağının içine attık.
2şer dakika kızaracak şekilde ters düz ettik ve rengi bronzlaştığında yağdan aldık.
Üzerine tuz ve gram masala serpttik tekrar.



Kırmızı Chutney sosu için de yine tüm malzemeleri bir robota koyarak püre haline getirdik.
Tabaklara hazırlanan ıspanak kızartmasının üzerine kırmızı chutney sosunu ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu ay yine dersimiz olacak; bu sefer Osmanlı Mutfağı'na talibiz.
Siz de bu keyifli sohbete ve lezzetli yemeklere eşlik edebilirsiniz.
Ders saatleri ve detaylı bilgiler için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Afiyet olsun:)


1 yorum: