15 Mart 2012 Perşembe

Bodrum Mandalinalı Milföy

Elif Edes'in kitabını bir kez elinize alırsanız, kolay kolay bırakamazsınız.
Öyle eğlenceli lezzetler var ki içinde, hemen hemen hepsini kendi damak zevkime göre uyarlayıp,her gün pişirmek ve yemek istiyorum!
Onun ki şeftaliliydi, aklınızda olsun. Benimki Bodrum Mandalinalı.


Malzemelerim

  • 12 adet oda sıcaklığında milföy hamuru
  • 4 tane mandalina
  • Pudra şekeri
  • Krem patisier 
Krem patisier için;
  • 450 ml süt
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 100 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişantaşı

Nasıl Hazırladım ?

Bu tatlının ana lezzeti krem patisier. Bu sebeple hemen önce onu hazırlamaya başlanmalı.
Sütü içine vanilin poşetinin tamamını dökerek kaynattım ve kaynama başlayınca altını kapattım.
Yumurta sarılarını toz şeker ile rengi açılana kadar çırptım.Un ve mısır nişantaşını da ekleyerek birkaç tur daha çırpmaya devam ettim.
Sıcak sütten önce yumurtalı karışıma ekleyerek, karışımın yumuşamasını sağladım.
Sonrasında tüm yumurtalı karışımı sıcak sütün içine dökerek kaynayana kadar tekrar pişirdim.
( Mısır nişantaşı sosun yoğunlaşmasını sağlıyor, yoğunluğa ulaştığı anda altını kapatabilirsiniz)
Ve krem patisier hazır.

Gelelim milföylere; Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföyleri dilim dilim ayırarak, bardakla yuvarlak şekil vererek kestim, bu şekilde her dilim milföyden 2 adet yuvarlak çıkıyor ve toplamında 24 adet yuvarlak milföye sahip oluyorsunuz.

Yağlı kağıdın üstüne, yuvarlak milföyleri dizdim; üzerlerine de çatal batırdım şişmemesi için.
180 derece fırında 20 dakika fırınladım.

Bu esnada mandalinaları soydum, ince ince kestim.

Pişen milföyleri soğumaya bıraktım; soğuma tamamlanınca her yuvarlağı da 2 ye böldüm.

Bundan sonrası kolay; çünkü tüm malzemeler hazır.

1 milföyün üzerine; 1 kat krem patisier,üzerine mandalina, üzerine milföy, üzerine krem patisier, üzerine mandalina, üzerine krem patisier ve milföyle kapat, olur böylece 2 kat :)
Pudra şekerini de ince ince serperek servis edebilirsiniz.

Ben ek olarak mandalina reçeli de koydum yanına, tadına doyamadan yediğimden:)

Afiyet olsun:)







3 yorum:

  1. Bu lezzete bayıldım. çok pratik ve çok lezzetli. Pelit pastasını çok seven ben aynı keyfi aldım.

    YanıtlaSil
  2. Elif Şengül16 Mart 2012 14:28

    Bodrum Mandalinali Milfoy tarifini gorunce yazmadan edemedim. Dun sabah tadina bizzat baktim, sahaneydi. Ayni zamanda cok pratik bir tarif. Bodrum mandalinasinin verdigi aromatik tad ve muhallebinin yoğunlugu ve tadi çok değişik . Tadım konusunda çok ilginç bir tecrübe yaşatıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
    Ozellikle sitedeki fotografi beni cezbetti, mutlaka mutfagimda deneyecegim, sahane sunumuyla konuklarima zevkle ikram edecegim.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hande

    Sitene ve yaptıklarına bayılıyorum. Hele anlatımın iştah açıyor..ellerine sağlık bizi tarifsiz bırakma...

    sevgiler

    özce

    YanıtlaSil