17 Mart 2012 Cumartesi

Karışık Biber Soslu Bonfile

Beni tanıyanlar, dana etinin hangi tarafı olursa olsun ne kadar çok sevdiğimi bilir.
Normalde az pişmiş sade et yerim hep; ama yeni soslar, yeni tarifler keşfettikçe sanırım menüm genişleyecek ve çeşitlenecek.


Malzemelerim

  • Kişi başı 1'er 200 gr'lık bonfile
  • 2 yemek kaşığı değirmen karışık biber
  • 1 tutam tane karışık biber
  • 300 ml et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 arpacık soğanı
  • 50 ml kırmızı şarap
  • 1 yemek kaşığı konyak
  • 3 yemek kaşığı krema
  • tuz
( serviste siyah taneli pilav için "sezon" markasının ürününü alabilirsiniz, arka kısmında pişirme şekli de yer alıyor )

Nasıl Hazırladım ? 


Sosun etten önce hazırlanacağını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz:) 
Evet,bu sefer önce etleri dökme tavada hazırlıyoruz. Kızmış tavada tereyağını erittim ve etleri 3 tur döndürerek pişirdim. Etler piştiğinde alüminyum folyonun içine soğumaması için koydum.


Etten geriye kalan tereyağını sos için kullanacağız;
Önce arpacık soğanlarını ince ince doğradım, tavada soteledim.
Sonrasında şarap, konyak ve ezilmiş biberleri ilave ettim, alkol buharlaşana kadar 1-2 dakika kaynattım.
Et suyunu ilave ederek, 7-8 dakika kısık ateşte pişirdim.
Son olarak kremayı ekledim ve sosumuz hazır.


Etin üzerine sosu dökerek, üzerine de tane karışık biberleri serperek servise hazır edebilirsiniz.
Ben siyah taneli pilav ve yanında prenses patatesleri de kullandım.


Afiyet olsun:)



1 yorum:

  1. sanırım bu beni benden aldı. karnım tok olmama rağmen ağzımın suları klavyede hande :)

    YanıtlaSil