7 Mart 2012 Çarşamba

Mantarlı & Kuşkonmazlı Risotto

En iyi yaptığım yemeklerle torpil geçiyorum kendime:)
Kitaplardan ve internetten araştırarak edindiğim tarifler şimdilik beklesin.


Klasik bir italyan yemeği olan risottoyu restoran yerine evde yemeyi tercih edeceksiniz. Malzemeleri damak zevkinize göre ayarlama şansınız da var !


Malzemelerim


  • Arbario (risotto) pirinci- 300 gr / 4 kişilik için
  • Beyaz şarap
  • 1.2 litre tavuk suyu 
  • 1 adet soğan
  • 80 gr rendelenmiş parmesan
  • 10 dilim parmesan
  • Kuşkonmaz
  • Porçini mantarı
  • 40 gr Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz  - Karabiber  


Nasıl Hazırladım ?


Herşeyden önce risotto'nun kıvamını tutturmak için, pilav gibi normal tencere yerine, düdüklü tencereyi kullanmanızı öneririm.
İlk olarak tavuk suyumu hazırladım. Evde hali hazırda tavuk suyunuz yoksa, knorr'un likit tavuk bulyonunu 1.2 litre suda kaynatarak,tavuk suyunu hazır edebilirsiniz.
Tavuk suyu kaynadıktan sonra bir kenara koydum.


Soğanları ince ince kestim. Zeytinyağını tencerede biraz kızdırdıktan sonra doğradığım soğanları pembeleşinceye kadar ( bu pembe rengini hiçbir zaman yakalayamasam da :)) kavurdum.
Pirinci de ekleyerek, bir süre daha kavurmaya devam ettim.


Önce ince dilimlenmiş porçini mantarını ekleyerek, şaraptan çok fazla olmayacak şekilde üzerine döktüm ve alkolu buharlaşıncaya kadar karıştırmaya devam ettim.
Sıcak tavuk suyunu ekleyerek, düdüklü tencereyi kapattım. 20 dakika pişirmeye koydum.


Pişirme süresi bittiğinde, risottonuzun kıvamı lapa pilav görünümünde olacak.
Sırasıyla tereyağını, tuzunu, karabiberini, ve 80 gr rendelenmiş parmesan peynirini içine dökerek tüm malzemelerin karışmasını sağladım.
Ve nihayet risotto hazır.


Buharda pişirilmiş kuşkonmazı ve dilim parmesanları da üzerine koyarak servis edebilirsiniz.Değirmen karabiber ve muhteşem Savignon'u unutmayın!:)


Kuşkonmaz için bir dip not: buharda pişirme şansınız yoksa, 3 dakika kaynamış suda bekletip, sonrasında buzlu suya atarak kuşkonmazlarınızın dipdiri ve yemyeşil olmasını sağlayabilirsiniz.


Afiyet olsun:)



2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. çoookkk severim:)))müthiş görünüyor ben de yapacağım

    YanıtlaSil