6 Mart 2012 Salı

Mascarponeli Kabak


İlk tarifimin mascarponeli kabak olmasını ben de beklemiyordum ama , haftasonu gelen misafirlerle masamı süsleyen bu lezzetli tarifi paylaşmak istedim. Benim gibi peynirin binbir çeşidini seviyorsanız, sevdiğiniz bir sebzeyle birleşince nasıl bir tadı olduğunu deneyin ve görün :)


 
Malzemelerim
  • 4 tane Kabak
  • 12 tane siyah zeytin( çekirdeksiz )
  • 1 tatlı kaşığı siyah zeytin ezmesi
  • 200 gr mascarpone peyniri
  • 8 dal tazecik nane
  • kaya tuzu
  • karabiber
  • zeytinyağı 
  • süs kırmızı biber

 
Nasıl Hazırladım ?

Kabakların iki ucunu temizledikten sonra, dışını 1er cmlik hatlı olarak soydum,
İçlerini çay kaşığıyla oyarak temizledim.
Kabakları sadece 8 dakika buharda pişirmek yeterli. Fazlası çok yumuşak, azı çok sert yapar. Dakikayı tutturmak lazım!

O buharda pişerken, peynir harcımı hazırladım;
200 gr oda sıcaklığında beklemiş mascarpone peyniri, ince kıyılmış nane yaprakları ve zeytinlerle karıştırdım. Zeytin ezmesini duruma göre azaltabilirsiniz, harcın beyaz renkte kalması gerekiyor.
Tuz ve biraz karabiberle de tatlandırdım.

Buharda pişen kabakların soğumasını bekledikten sonra, içlerini peynir harcı ile doldurdum.

Üzerine süs kırmızı biberlerini döküp, zeytinyağını üstlerine süzdürdükten sonra;
Yemek hazır !

Afiyet olsun:)




1 yorum:

  1. Handecim,

    Ben de ricottalı deniyorum... bu da harika görünüyor... benimkini denemek istersen: alephinkitchen@blogspot.com

    Elif Tutum

    YanıtlaSil